Sunday, April 12, 2009

MIC Buat Hal Pulak?

Kalau DSSV arahkan semua Menteri dan Timbalan Menteri Em I See keluar dari Kabinet DSNajib, siapa yang boleh sakit? Lawyer Kampung kata Dey...Enough la.

Saya kata "nalar ye rekei!" तुम्हारे लिए अच्छा atau dalam Inggerisnya "good for you!"

I therefore pity Yes Kay Devamoney of Cameron Highlands who is now a Deputy Minister. Not that he is god, he is also a god with money!

The people of Cameron Highlands especially the Malays in Jelai (the Lipis side of Cameron Highlands) have been tolerating his absence in the constituency simply because of his busy duties in the Prime Minister's Department. Next time if DSSV say he pulled out...make sure he come over to Jelai. Failing which, come next election, a little bit susah la ayaa!

4 comments:

  1. Salam DSN @ Small Talk,

    Iye, itu Anil tak jenggah kawasan Bahagian Jelai. DSN, Jangan di ambil pusing , itu
    macam deme mengugut kite aje. Saya cadang hantar itu cermin sebagai hadiah untuk itu orang cermin diri.

    Aku tetap minum kupi sekule dan makan lempeng, kerana arwah aki aku dari ulu gali itu lah minum dan makan pagi nya. DSN kilan itu ape, ikan ke?

    Wassallam

    ReplyDelete
  2. Adoi M. Sepial..dah lama sangat duduk kelompor sampai kilan pun dah lupa. Kilan tu bukan ikan. Kilan tu cakap urang rawa maksudnya awak or in London maksud dia YOU. Kalau urang rawa kata "koras kepala kilan" maksudnya "keras kepada awak?" Berani sangat ke? Tak takut pecah kepala?
    Kalau aki awak urang Ulu Gali, sahih lah awak tu urang rawa...
    wassalamu

    ReplyDelete
  3. Salam DSN,

    Tak tahu aku tanya ? Jangan marah DSN. Apa salah aku buat sampai gempag "tak takut kepala pecah". Kilan tak enak komen aku. Kalau gitu maaf ye,

    wassallam

    ReplyDelete
  4. Hahahaha M. Sepial,
    That was a Rawa joke... sorry I thought U knew...
    Not to worry...hahaha

    ReplyDelete

No comment moderation but need to know who is commenting. Please let us know who you are. Keep it as professional as possible. Didn't we agree to disagree? Regards and best wishes.(DSN)