Thursday, April 16, 2009

ADUN cap ayam, ADUN kelas Kambing

YB Alias Terengganu kata ada ADUN cap ayam.

YB Bukit Lanjan kelas apa? Kelas Kambing? Tidur macam kambing, tidur telanjang tidur terkangkang?

Bila musim hujan dan bah, paling senang makan sardin cap ayam. Sardin buat sandwiches dan ada doktor kata makanan paling kotor ialah sandwich. Sebab bila buat sandwich pakai tangan. Kalau tangan bersih ok, tapi kalau tangan kotor pegang macam-macam benda, berjangkit pada sandwich. Patut lah ramai yang tak suka sandwiches.

Bila main golf, kalau dapat caddie kelas satu ok. Kalau dapat caddie kelas kambing, celaru kita dibuatnya. Minta punter dia bagi 3 wood. Teruk kita asyik main kayu 3 saja! Bila tanya dia "awak apa kelas?" Dia jawab "macam tuan juga, tak ada kelas!"

Kalau kita tidur telanjang sorang tak pa. Tapi kalau tidur telanjang atau terkangkang pakai cermin mata pulak, bila orang ambik gambar, nak salah kat siapa?

Apa kelas tidur terkangkang? Kelas kambing?

Dulu, zaman dulu, tengok bola beli tiket kelas kambing. Duduk kat tangga kambing.

Kalau ADUN cap ayam, tidur terkangkang jadi apa kelas? Kalau ADUN cap mata tidur terkangkang, boleh sambung tugas?

Apa punya kelas?

2 comments:

  1. ADUN Kambing, memang lawak!. Turun padang nanti agaknya pakai cermin mata hitam sebab nak cover malu.

    Panggil ADUN Spek mata boleh juga sebab tidur pakai cermin mata.

    Ada orang kata panggilan 'exco bogel' paling tepat namun apa-apa je lah nak panggil ape!.

    ReplyDelete
  2. huhu,
    ni bukan kes tidur terkangkang, tapi ini kes mengangkang. pusat dan cipap bertindik pulak tu tapi layak jadi exco kerajaan. high class la tu, cuma pengundi je yang low class tahap bingai @ kambing yang tak tau memilih. apa pun syabas pakatan rakyat yang akan menjahanamkan rakyat - bERANIKAN hATI

    ReplyDelete

No comment moderation but need to know who is commenting. Please let us know who you are. Keep it as professional as possible. Didn't we agree to disagree? Regards and best wishes.(DSN)