Wednesday, November 5, 2008

Jual Murah Pun Tak Laku!

Malaysiakini melaporkan :-
"Tengku Razaleigh Hamzah gagal mendapat cukup pencalonan untuk jawatan presiden Umno kerana enggan menyogok wang kepada para perwakilan, dakwa seorang pembantu bekas menteri kewangan itu. Datuk Kamal Amir Kamal Hijaz mendakwa, wakil lebih 50 bahagian Umno yang hendak mengadakan mesyuarat perwakilan, datang menemuinya (Kamal) untuk meminta sogokan sebelum mesyuarat dijalankan. "Ada yang datang meminta RM500 dan ada juga yang mahu bayaran sehingga RM1,500 seorang." dan boleh dibaca di sini

I don't think that's the position in Pahang. Siapa juga lawan DS Najib pasti kalah. Hanya di Jerantut yang mencalonkan Tengku Li setakat ini dan bila dibuat pengundian, kalah teruk. Tiada sokongan untuk Ku Li di Paya Besar yang kononnya satu ketika dulu digembar-gemburkan akan ada pencalonan.

Mungkin kalau pertandingan untuk Presiden itu termasuk Pak Lah, keadaannya berbeza. Bila Pak Lah tidak bertanding dan yang menawarkan diri adalah DS Najib, Ku Li sudah tidak laku. Itu lah ibaratnya.
So, Datuk Kamal Amir Kamal Hijaz, di Pahang, Ku Li beri apa pun kami sudah tidak mahu. Kami ada DS Najib dan statement kamu itu tidak relevan kepada orang Pahang! Ibaratnya kalau Jual Murah Pun Tak Laku!

No comments:

Post a Comment

No comment moderation but need to know who is commenting. Please let us know who you are. Keep it as professional as possible. Didn't we agree to disagree? Regards and best wishes.(DSN)