Thursday, October 30, 2008

Pecat Liow Tiong Lai?

PECAT LIOW TIONG LAI

Itu kata Datuk Ron dalam Kuda Kepang. Liow Tiong Lai mahu equiti bumiputra 30% itu dihapuskan supaya syarikat boleh bersaing? Gampang sial betul si Liow Tiong Lai ni! Kalau dihapuskan equiti 30% maknanya kita balik semula kepada asal! Cina dengan syarikat kaya rayanya. Melayu & Bumiputra balik asal tak pandai berniaga?
Kepada Liow Tiong Lai....cuba fikir baik-baik sikit! Melayu kena serah balik semua ke? Cina tak perlu beri sikit ke? Kalau kita sanggup terima kita juga mesti sanggup beri! Liow tahu tak yang dia dipilih sebagai Ahli Parlimen Bentong itu atas bantuan siapa? Atas undi siapa? Siapa yang menangkan dia di Bentong? Dia orang Bentong ke? Liow Tiong Lai orang Pahang ke? Sedar diri sikit!
Apa buktinya equiti bumiputra yang 30% itu sebab syarikat tidak boleh bersaing? Masalah equiti atau masalah pengurusan?

Kepada Liow Tiong Lai.....jangan main api! Jangan ikut rentak DAP! Jangan ikut Pembangkang! Takut nanti satu hari orang Melayu Bentong langsung tak mahu beri equiti kepada kamu!

Ini bukan amaran tapi ini ugutan! Jawablah kalau Liong Tiong Lai berani! Don't you dare step on my tail! I have said that long ago!

2 comments:

  1. bila dah tak popular... nak jadik popular kena ikot trend masa kini.. trend sekarang nih mempersoalkan keistimewaan melayu kat dalam rumah sendiri...

    orang yang bertandang ke rumah kita, kita pun cakap "jgn laa malu2.. buat macam rumah sendiri"
    mmg die buat macam rumah sendiri akhirnya... katil tuan rumah pun die nak panjat nak tumpang tido..

    mane lah hilang budaya timur asia? semua dah pandang amerika... nak sama tarap macam policy amerika.. maju sgt ke negara bangkrap tu?
    adil sgtke orang putih kat kutih berwarna kat situ?

    ReplyDelete
  2. Haiyaa lu manyak mising ooo liow burung tiong, mau nyanyi lagu lilik lama, mau jd hero ka, wa apek tongsan pun kadar ke diri wa ni tanah olang melayu bg luluk pun kita syukr sama Tuhan Allah..ni olang kena kasi kerat dia punya lancau balu tau

    ReplyDelete

No comment moderation but need to know who is commenting. Please let us know who you are. Keep it as professional as possible. Didn't we agree to disagree? Regards and best wishes.(DSN)