Wednesday, October 29, 2008

Cakap gagap fikir pun gagap?

(Ini engkau punya hal lah!)
PKNS lantik Loh Siew Moi sebagai Pemangku Pengurus Besar seperti dilapor oleh Utusan Malaysia dan boleh dibaca > Khalid pertahan pelantikan

Bolehkah Siew Moi membawa masuk berbillion ringgit kepada PKNS seperti yang didakwa oleh Khalid Ibrahim, MB Selangor?
Adakah kerugian PKNS selama ini disebabkan oleh seorang Pengurus Besar sahaja atau keseluruhan Lembaga Pengarah dan anggota Pentadbirannya?
Seorang Pengurus Besar tiada mempunyai begitu banyak kuasa sehingga boleh bawa berbillion ringgit masuk.

Pahang tidak perlu ikut langkah bodoh Khalid itu! Bukan bangsa Pengurus Besar itu yang penting. Apa Khalid ingat Melayu tidak boleh buat yang terbaik ke? Kalau Perdana Menteri pun orang Melayu boleh buat, apalah sangat menjadi Pengurus Besar!

Yang penting kalau hendak berniaga jangan ada campurtangan politik dan jangan disonglapkan wang syarikat.
Khalid ini bukan sahaja gagap bercakap, otaknya berfikir pun gagap! Inilah Melayu tak sedar dek untung!

5 comments:

  1. Bagi saya, tiada masalah kalau jawatan dalam PKNS itu hendak di bagi kepada kaum lain. Tetapi mestilah kena dengan caranya. Jawatan tu ketua. Sebagai ketua, leadership quality tu mestilah nampak dan bukan setakat pandai buat kerja. Kalau awal-awal orang dah tak suka awak jadi boss, susahlah. Nampak benar ketokohan tu kurang (With due respect). Sekarang ni melangkah bendul pulak tu. Ada yang lebih senior kena tolak ke tepi. Memang cari masaalah betul la ni.

    Dengan izin : http://malaysiannewsblog.whizz.net.in/?p=58

    ReplyDelete
  2. Bukan Cakap dan Otak dia je gagap, hati dia lagi gagap.

    ReplyDelete
  3. ini sindrom orang kuat bodek. just to proof yg dia adil kpd semua, dia professional, maka khalid sanggp lantik pengurus besar cina. i hv nothing but respect for excellent chinese manager. tapi to equate that everything good hanya orang cina boleh buat, ini kerja tongong.
    orang Melayu pun boleh buat. kita mesti ada disiplin dan kepimpinan yang baik untuk memimpin syarikat. orang Melayu pun boleh:-
    beri kepimpinan
    mengembangkan budaya displin perniagaan
    berjaya.
    kena lah kita teliti pilih siapa kita lantik. kan ramai budak2 melayu hang handal. no disrespects to our chinese frnds. our issue is with this khalid ibrahim. would he have liked it the last time, had Tun Ismail Ali appointed a chinese above him at PNB?

    ReplyDelete
  4. Sebut fasal orang gagap ni, teringat pula saya pada my long lost fren..namanya Sri Menawan Hairani bin (dah tak ingat). Dulu tinggal di Jerantut Feri sekarang tak pasti. Apa khabar dia agaknya?

    Maaf yer Dato' sekali sekala buat jejak kasih..

    ReplyDelete

No comment moderation but need to know who is commenting. Please let us know who you are. Keep it as professional as possible. Didn't we agree to disagree? Regards and best wishes.(DSN)