Thursday, September 25, 2008

Budak PKR disedekah amoi


Amalan bersedekah sangat dituntut terutama sempena Ramadan yang mulia ini. Pak Lah sedekah 10 sen penurunan harga minyak. Tidak banyak tapi macam orang putih kata "It's not the value, it's the thought!". Ingat juga Pak Lah pada penguna2 lebuhraya yang akan balik kampung sempena Aidil Fitri yang menjelang. Terima kasih Lah Pak Lah! Kalau rajin turunkan Lah lagi. Bukan duit bapak kita, bagi je Lah kat rakyat!
Itu sedekah minyak.
Terbaru ada pula terbaca satu konsep sedekah yang baru atau yang baru terdengar. Sebelum ini tak pernah dengar sedekah cara itu! Zul Hassan Ahli Majlis Daerah Perak Tengah dari Parti Mata Sebelah membuat laporan di Pejabat Agama Islam Perak bahawa dia telah di "sedekah"kan amoi dari China oleh Mohd Imran Abdullah. Sedekah menyedekah amoi ini berlaku di Sri Sayang Apartment, Penang.
The Star 24hb Sept. 2008 m.s N3 melaporkan:
"What is important is we did not ask for the women. He supplied them to us. If people sedekah (give), don't you want to accept the sedekah?"
Mak aiii....budak geng mata sebelah ini dah sewel macam Ketua Umum dia juga ke? Ada ke "SEDEKAH" kata dia? Orang bagi perempuan sedekah namanya? Budak ni masa kecik-kecik dulu tak nak mampuih, dah besar ni menyusahkan orang betul!
Harap-harap semasa si Zul Geng Mata Satu menikmati sedekah amoi tu, dia tak hisap susu amoi tu, sebab ada satu sms ni;
"World Heath Org (WHO) warning: Due to milk situation in China, all men are advised to be cautious when sucking china girl breast...might contain melamine!"
Kepada Zul & Fairul serta ahli-ahli Geng Mata Satu yang lain yang terlibat dengan kes sedekah ini, harap pergi segera ke hospital untuk check tahap melamine dalam badan dan juga samada herpes, siplis atau china rose dah ada!
Bodohnya bebudak Geng Mata Satu ni!

3 comments:

  1. for the sedekah means halal everything is it?
    So rasuah / bribe is consider halal also lah.. coz its is given/sedekah from another person right?

    well done.


    hah!

    ReplyDelete
  2. "Sedekah" yang amat memuaskan kebodohan sendiri. G lak report kat JAIPP. Kes yang bijak, Lepas tue canang pada Media, lagi cerdik.

    Moral of the story, publisitikan kejahilan dan bangang dalam Agama Islam, hukum dan hakam. Macam mana orang boleh pilih jadi YB???? Siapa dok pilih???

    Tangan-tangan yang pangkah YB bangang ni sudah tentu akan tertanya, kenapa aku sedekah undi aku pada si miskin akhlak dan akal budi nie?

    Sendiri jawablah

    mfa

    ReplyDelete
  3. Sedekah? OMG. Itu baru amoi. Kalau macam itulah, apa-apa saja pemberian, atas nama 'sedekah' tu bolehlah diterima kan? Simpleton nyer mamat itu! "Nah, tuan.. saya 'sedekahkan' RM 10,000.00 untuk tuan bagi membantu saya mendapatkan kontrak sekian sekian itu.." Imagine that.

    ReplyDelete

No comment moderation but need to know who is commenting. Please let us know who you are. Keep it as professional as possible. Didn't we agree to disagree? Regards and best wishes.(DSN)