Friday, September 19, 2008

Anwar merapu

Anwar Ibrahim @ YB BABI in memang kaki merapu. Kaki kelentong. Kuat chong.
"Today Pakatan Rakyat leaders have submitted a letter to the Prime Minister requesting him to call an emergency session of Parliament to deliberate a motion of censure against the leadership of YAB Dato’ Seri Abdullah Ahmad Badawi no later than Tuesday 23 September 2008.This is in accordance with Order 11(3) of the Standing Orders of Parliament and warrants an immediate response given the gravity of today’s political impasse. A delay in his response would be interpreted as nothing short of a further sabotage of the democratic process and abuse of Executive Power."
Yang pergi hantar surat kepada Pak Lah tu nak buat apa? Motion of Censure tu apa bende? Censure tu kalau dalam bahasa Melayu maknanya CELAAN. YB BABI nak Pak Lah adakan sidang Dewan semata-mata nak dengar CELAAN dari YB BABI? Hilang akal apa ke? Lagi satu, Sidang Dewan bukan dipanggil oleh PM. Kalau nak adakan Sidang Dewan, yang boleh panggil ialah Speaker iaitu Pandikar Amin. Anwar ni reti ke tak?
Yang nak panggil tidak liwat (no later) dari Tuesday 23 September 2008 tu sebab YB BABI nak ke Mahkamah pada 24hb September 2008. Nak jumpa SM Komathy. Oooo... that is the because? hehehe Because YB BABI wants to see SM Komathy as the new PM of Malaysia? YB BABI ingat bila buat celaan kepada Pak Lah, Pak Lah akan serah jawatan kepada YB BABI? Kau hilang akal ke?
Ada ke orang dalam dunia ni yang panggil mesyuarat dengan agenda utamanya membuat CELAAN kepada yang memanggil mesyuarat? Giler Isim ke Anwar ni?
"The Prime Minister’s haggling on the syntax of our first letter is puerile at best. The intent of our meeting as described in that letter was clearly to discuss the future course of the nation’s leadership – though in deference to his position and in accordance with acceptable norms we remain considerate and polite in our approach."
Si Mangkok ni ingat surat dia tu penting sangat ke? Surat apa? Senarai kerusi yang telah dibeli atau yang telah ditempah? Bila masa surat tu sampai kat Pak Lah? Pak Lah ada terima ke? Merapu betul la si mangkok YB BABI ni!
"I find the Prime Minister’s comment about me in his press conference yesterday to be reckless and irresponsible in light of the disastrous outcome of last Friday’s ISA raids. He has conflated what is essentially an issue of democracy, freedom and the rule of law with national security. The use of the ISA to harass and detain duly elected political opponents is a grave transgression of the law and its continued use would further erode confidence in the current government and exacerbate political instability."
Tau juga dia takut kat ISA ni ye! Kalau lah dia yang jadi PM mati la semua orang kena tangkap ISA. Caya lah Anwar... lu memang pandai pre-empt!
"As the incumbent Prime Minister actively holding office and exercising all Executive powers, and as the outgoing Finance Minister, we hold him fully accountable for the current political turmoil and mismanagement of the nation’s economy. His accusation that I have had an adverse impact on the nation’s economy is entirely without basis. "
Yang ni kita sokong YB BABI yang merapu ni! Sejak kita asyik bincang pasal hal dia, kedai mamak penuh. Lobi & coffee house hotel penuh. SMS berselirat sana sini. Penggunaan internet capai tahap tertinggi. Consumption of air mineral, teh tarik dan kopi meningkat sebab orang haus bila bincang hal mangkok ayon sekor ni! Yes YB BABI, you have helped generate the multiplier effects of so many things! Poorah!
"I have met with the key fund managers in the region, representing over USD 1 trillion in assets, and on multiple occasions they were unanimously in support of comprehensive reforms in Malaysia including judicial independence, a free media, a more professional police force and anti-corruption agency, investor friendly laws and assurances on the non-interference of politicians in the governance of Bank Negara. These are policies Pakatan Rakyat has promised to implement– and initiatives that the current administration has done virtually nothing to advance since March 8th."
Zaman Ghafar Baba dulu dia cakap "bermillion-million" orang kampung semua tercenggang. Now YB BABI is talking about "bertrillion-trillion". Wow...banyaknya! Kalaulah USD 1 Trillion = RM 3.4 Trillion....mak ai banyaknya duit! Kalau lah dalam bentuk RM100, berapa lori nak angkut tu? Kalau dalam pecahan RM1 mak ai... berapa container nak pakai tu?
Sudah lah AnWar aka YB BABI... tak lama awak ni tumbang sebab berat sangat kepala awak tu! Bawak-bawak mengucap lah!

7 comments:

  1. brader.. you make me cringe. the forcefulness of yourlanguage buat aku nak menyorok bawah meja. haha. i better suggest anwar take you and matt chang as his twin terrors
    ini baru fighter. yang boss sorok you kat Pahang ngapa? DSN for Raub Parliament!

    ReplyDelete
  2. Berita terkini. DSAI akhirnya telah berjaya memperolehi 32 kerusi untuk melayakan beliau naik sebagai PM. Selanggor (melalui Coutrs) menyumpang 15 kerusi plastik manakala Sabah (melalui Chan Furniture) menyumbang 17 kerusi kayu. Beliau akan dilantik sebagai 'Public Marketing' atau PM pada 16 sept tahun depan.

    ReplyDelete
  3. Har har har...skali lg malaysia had been kench by this fella...patut dato bedol tangkap masuk ISA je, abis cer. Ni wa rase dato bedol pun ada main wayang kulit a.k.a opera makyung siam dgn Kj/YB BABI, lmbt la nak habis. Roll on..

    ReplyDelete
  4. Bro DSN, apa cer MB Pahang kena saman RM60 juta?? Kena jawab nanti org speculate, ada lah ustaz ana bagtau pepatah Arab sebelum dia meninggal kena timpa batang balak 10 tahun lalu, Diam Tanda Setuju, SETUJU maknanya kita Mengiyakan si bahlol2 tu la, jawab jgn tak jawab! Ciao....

    ReplyDelete
  5. nak tutup tak dapat jadik PM 916 ari tuh... die bukak lembaran baru.. cerita baru... new urges... semua orang, boleh nampak mende nih menjadik.. kawan aku yang dok tiap2 ari msg yahoo msgr countdown BN last day as government.. masa 916, aku msg pagi pagi tanya dia.. Anwar dah jadik PM blom.. die kate dalam process.. la nih.. tak online2 terus yahoo msgr... takot aku serang die kata anwar dah kencing dia.. .

    bagusnya anwar.. takkan kena batu karang.. sbb rajin bebenor kencing orang

    'quote-rebelscum'

    ReplyDelete
  6. Taukeh Balak Mancis,
    Thanks for asking me about the RM60Million court case Pahang was involved in. To be frank, the transaction started way beyond the time I was involved in Pahang matters.
    As in all court cases, matters are decided upon evidence both documentary and/or oral. Since we advocate on the independence of the judiciary and respect for the rule of law, we have to accept the court's decision. Pahang had exhausted all available avenues i.e had gone on appeal to the highest court in the country (the Federal Ct) and so be it that the Federal Court had decided Pahang need to pay the Plaintiffs.
    There should be no speculation any more since it is already certain that Pahang need to pay and such payment is by the order of the highest court of the country.

    ReplyDelete

No comment moderation but need to know who is commenting. Please let us know who you are. Keep it as professional as possible. Didn't we agree to disagree? Regards and best wishes.(DSN)