Thursday, August 21, 2008

Jemaah Menteri Malaysia 2008, Mimpi atau Angan-angan?


(Click picture to enlarge)

Kesian Hj Hadi jadi Menteri Kanan saja. Sama kanan dengan Karpal dan entah siapa si William Leong? Ramasamy tu cipta rekod macam Usain Bolt 100 meter pun rekod dunia, 200 meter pun rekod dunia. Ramasamy tu Timbalan Ketua Menteri pun dia, Menteri Kabinet pun dia. Takkan tamak sangat? Kesian MP Kuantan, dah terkeluar dari senarai. Line up dulu ada juga Menteri Luar Bandar! Husam tak ada dalam senarai. Nik Aziz pun tak ada. Zul Kulim? Depa tak ingat kat hang dah....

Fong Kui Lun jadi Menteri Sains dan Teknologi? Tak sesuai tu....Elok jadi Menteri Kereta Second Hand. Hamid Presiden PEKEMA tentu suka! Lo' Lo' jadi Menteri Seni? Apa seni nya? Tak ada menteri Kebajikan? Kata dulu PAS nak jadikan Malaysia Negara Kebajikan? Nurul Izah Menteri Belia dan Sukan? Pandai lah kamu...

1 comment:

  1. I ingat Haji Hadi takkan jadi menteripun,kerana dia main bola kaki kiri,Nik Aziz mungkin jadi penasihat mcm Kuan Yew,itupun kalau kerajaan bayangan tu terjadi,yang lain lain tu tak masuk dalam senarai kerana dia orang tak mahu angkat sumpah agaknya,lagipun takkanlah ramasamy jer yang nak perintah Malaysia macamana dengan orang sabah dan sarawak,dia orang tu bukan calang2
    pemimpin,kalau tengok dia orang madah,lagi hebat dari khalid ibrahim,takkan lah nak buat statement sikit je kena pakai text,ketua cawangan pun tak payah pakai text untuk buat statement.
    Ahli Parlimen kuantan kenapa tak cadang menteri Warisan,kan dia suka buat kerja tulis menulis,boleh juga kaji sejarah sungai kuantan,mana tau entah ada underwatercity di situ.
    Entah lah kerajaan angan PR ni adik beradik kerajaan langit lah tu.

    ReplyDelete

No comment moderation but need to know who is commenting. Please let us know who you are. Keep it as professional as possible. Didn't we agree to disagree? Regards and best wishes.(DSN)