Friday, May 16, 2008

Tajuddin oh Tajuddin...

Sejak Tajuddin meletakkan jawatan sebagai SU Badan Perhubungan UMNO Pahang, memang Tajuddin sudah tidak sayangkan UMNO lagi.
Pendedahan mengenai penjualan tanah yang Tajuddin katakan itu adalah perbuatan Tajuddin juga. Tajuddin lah orang yang bertanggungjawab dalam segala urusan melengkapkan jualan melalui tandatangan yang Tajuddin sendiri turunkan. Tanpa tandatangan Tajuddin, dokumen penjualan itu tidak akan lengkap! Kenapalah Tajuddin ungkit lagi perkara yang sudah berlalu. Kenapa Tajuddin tidak bangkitkan semasa dokumen itu diserahkan kepada Tajuddin untuk ditandatangani?
Adakah semasa tandatangan itu, Tajuddin dalam keadaan tidak sedar, dipaksa atau diletakkan pisau atau pistol di kepala Tajuddin? Sudah tentu tidak kan? Tajuddin, apa sudah jadi dengan Tajuddin ini?
Kalau marah sangat sebab tidak bertanding lagi PRU 12 dulu, ramai lagi yang tidak bertanding. Ramai juga YB lain yang tidak dicalonkan semula. Mereka tidak marah dan tidak melatah macam Tajuddin. Malah ramai yang jadi susah selepas tidak jadi YB lagi. Ada yang dulunya elok-elok jadi lecturer di UiTM sekarang sudah tiada apa-apa. Ada yang dulunya elok-elok jadi Qadi, sekarang sudah tiada apa-apa.
Tajuddin, semua orang tahu, Tajuddin banyak dapat kemudahan dan kemewahan sekarang ini. Tajuddin masih kesana sini dengan kereta mewah. Masih ada pendapatan hasil kurniaan kerajaan Negeri Pahang. Tajuddin faham apa yang dimaksudkan? Sudah tentu Tajuddin faham!
Tajuddin, jangan gigit tangan yang beri Tajuddin makan selama ini. Takut nanti tangan itu berhenti beri makan. Tajuddin tahu semua itu dan Tajuddin mungkin kata "rezeki ditangan Allah". Betul Tajuddin, betul sangat tu. Tapi Tajuddin, berterima kasih lah kepada orang yang banyak bantu Tajuddin selama ini. Takut nanti terpaksa juga jumpa orang yang Tajuddin marah sangat sekarang ini. Tajuddin faham? Tentu Tajuddin faham...
Tajuddin, apa yang Tajuddin dedahkan selama ini sudah mula dijadikan oleh Pembangkang sebagai modal politik mereka. Tajuddin tengok lah laman web dan blogs yang dipaparkan dibawah ini. Tajuddin tahu betapa besarnya pengaruh web & blogs kan? Kalau Tajuddin tak tahu takkan Tajuddin jumpa Sang Kelembai untuk tulis tentang cerita yang Tajuddin buat ini dalam blog nya kan?

1. http://www.harakahdaily.net/index.php?option=com_content&task=view&id=14490&Itemid=99

2. http://siasahdaily.blogspot.com/2008/05/krisis-umno-pahang-semakin-panas.html

Tajuddin, sekali lagi.....Cukup lah tu!!!

Tajuddin, ada orang kata "The best defence is ATTACK". Mungkin terpaksa attack kalau Tajuddin tak faham-faham....mungkin....

1 comment:

  1. Dato, thanks for visiting my blog. you are very analytical in your views. Something to learn from. Will check out your blog very often.

    Thanks for sharing.

    ReplyDelete

No comment moderation but need to know who is commenting. Please let us know who you are. Keep it as professional as possible. Didn't we agree to disagree? Regards and best wishes.(DSN)