Monday, May 12, 2008

Letak jawatan hilang kelayakan!

Kadang-kadang pelik kenapa pemimpin boleh buat statement yang tak usul periksa dulu. Kaji lah dulu aspek undang-undangnya dan kalau tak tahu tanyalah orang yang tahu. Takut nanti orang gelak kat kita dan kita jadi tersipu-sipu. Kalau seseorang ADUN itu meletak jawatan, selama 5 tahun dari tarikh dia meletak jawatan itu hilang kelayakannya untuk menjadi ADUN semula. Ini termaktub dengan jelas dalam perlembagaan Malaysia dan terpakai juga kepada Negeri, termasuk Perak

"Tajol Rosli sanggup letak jawatan ADUN Pengkalan Hulu sebagaimana dilapor di muka surat 4 Utusan Malaysia 12hb Mei 2008....
KUALA KANGSAR 11 Mei - Pengerusi Barisan Nasional (BN) Perak, Datuk Seri Mohd. Tajol Rosli Ghazali sanggup meletak jawatan sebagai Ahli Dewan Undangan (ADUN) Pengkalan Hulu untuk membolehkan pilihan raya kecil diadakan semula di kawasan tersebut.
Tajol Rosli yang juga Pengerusi Badan Perhubungan UMNO negeri berkata, beliau tidak takut meletak jawatan kerana yakin boleh memenangi semula kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) tersebut sekali gus membuktikan bahawa Barisan Nasional (BN) masih berkuasa di Perak.
''Saya sanggup letak jawatan sebagai ADUN Pengkalan Hulu dan bertanding semula.
''BN tidak pernah hilang kuasa dan yakin mampu memperoleh kemenangan besar sekiranya pilihan raya kecil diadakan di situ,
malah, berupaya mendapat undi majoriti lebih banyak," katanya berucap pada majlis Kesyukuran BN Parlimen Kuala Kangsar di Arena Square di sini semalam."

Jangan lah membazirkan wang rakyat just to prove a point. Di Pengkalan Hulu mungkin boleh menang, ditempat lain macam mana?

Apa kata kalau kita tunggu PRU 13 sahaja dan jangan lah hendaknya ada pilihanraya kecil kerana sebab kematian


2 comments:

  1. BETUL TUH DATO...

    JANGAN LAH NAK MEMBAZIR DUIT RAKYAT!

    ReplyDelete
  2. Dato'..patutlah Perak BN tumbang...bekas MB xfaham undang2...ckp ikut sedap mulut sahaja.

    ReplyDelete

No comment moderation but need to know who is commenting. Please let us know who you are. Keep it as professional as possible. Didn't we agree to disagree? Regards and best wishes.(DSN)