Wednesday, April 30, 2008

Mainstream Media Reporting Style.

Last three councillors named

Sultan of Pahang Sultan Ahmad Shah listening intently to (from left) Mohamad Sahfri Abdul Aziz and Shafik Fauzan Sharif while Pahang Menteri Besar Datuk Seri Adnan Yaakob looks on after the swearing in ceremony at Istana Abu Bakar yesterday.

AS CAN BE SEEN AND READ IN THE NST OF 30TH APRIL 2008 AND REPRODUCED WORD BY WORD AS SHOWN BELOW. THIS IS HOW THE MAIN STREAM MEDIA REPORTS AN EVENT OR A NEWS. WHAT'S THE NECESSITY TO ADD THE 'ANTICIPATION OF SOME OTHER PERSON WAS SUPPOSED TO BE APPOINTED. IF THE MAIN STREAM MEDIA DO ANTICIPATE AND SPECULATE, WHAT ABOUT CREDIBILITY. CAN WE RELY ON THEM FOR NEWS? ARE THEY REPORTING NEWS OR ARE THEY MERELY TELLING US STORIES?

PEKAN: The last three Pahang state executive councillors were named minutes before the swearing-in ceremony before Sultan Ahmad Shah this morning.
Datuk Fong Koong Fuee taking his oath.They are the assemblyman for Cheka and former state Human Resources and Consumer Affairs Committee chairman Datuk Fong Koong Fuee who has been reappointed. The other two are Bukit Ibam assemblyman Mohamad Sahfri Ab Aziz and the representative for Inderapura Shafik Fauzan Shariff. Both are second term assemblymen. They joined eight others whose appointment to the 11-member executive council was announced on March 13. Sahfri, who was the first to be sworn in at Istana Abu Bakar, said at 33, he considered himself young for the post.
"However, I believe the trust and responsibility given by the menteri besar will make me a better leader," he added. The councillors are expected to be told their portfolios today.Earlier, it was widely anticipated that Kuala Sentul state assemblyman Datuk Shahaniza Shamsuddin would replace Datuk Maznah Mazlan who had been appointed as the Deputy Natural Resources and Environment Minister.Maznah was the first and only woman in the previous executive council.

Persidangan Parlimen Secara Siaran Langsung

Hari ini saya melihat persidangan Parlimen yang disiarkan secara live. TAHNIAH kepada Speaker Parlimen Tan Sri Pandikar Amin!

Rakyat akan dapat menyaksikan betapa cetek dan dangkalnya pemikiran dan "sense of reasoning" Ahli Parlimen Pembangkang.

Membangkitkan perkara-perkara teknikal seperti soalan pertama mesti oleh Ketua Pembangkang, tempat duduk Ibrahim Ali dan cara angkat sumpah hanya membuang masa persidangan. Ia menunjukkan keangkuhan dan sifat menunjuk-nunjuk oleh pembangkang yang kononnya mereka lah yang faham sangat dengan undang-undang dan peraturan Dewan.

Malang sekali bagi mereka, Speaker yang juga seorang Peguam dapat menagkis semua hujahan peguam-peguam Pembangkang seperti Gobind Deo malah bapanya Karpal Singh.

Mahkamah dengan Parlimen tidak sama! Mungkin di Mahkamah peguam dan Hakim amat peka kepada perkara-perkara teknikal atau "technicalities and legal jargon" tetapi tidak di Parlimen.

Kita berharap agar ahli Parlimen lebih mementingkan soal arah tuju negara dan bukannya soal yang "remeh temeh" seperti yang dengan tepat sekali dikatakan oleh Speaker Parlimen.

Sekarang rakyat boleh lihat betapa "clown" nya wakil rakyat yang mereka pilih!
Saya teringat kata-kata "There are many ways to skin a cat" dan kita berharap Tan Sri Pandikar Amin akan dapat terus menjalankan tugas sebagai Speaker yang baik.

Friday, April 25, 2008

Ketuanan Melayu with Responsibilities?

This is what one person by the name of Dr Syed Alwi wrote to RPK (Raja Petra Kamaruddin) sometime back and was subsequently posted by RPK at Malaysia Today. It received serious debate by bloggers irrespective of race and religion.
Can we blame Article 153 of the Constitution, the NEP and the slogan "ketuanan Melayu" for all the things that happen to the Malays and the Non-Malays in this country? Why can't we just respect each other. Why must we widen the racial divide? Are the Malays not responsible enough in letting all bad things happen to the non-Malays in this country? And is there at all any bad things happening to the non-malays? Are the non-Malays suffering from the policies of NEP and the slogan of Ketuanan Melayu? Dear friends of non-malay origin, lets live together harmoniously and be rest assured, we Malays know our responsibilities to our "Ugama, Bangsa dan Tanahair"

"Dear RPK and other Malaysians,
I find it very strange that political discourse in Malaysia today, revolves around Malay rights (Article 153), Ketuanan Melayu, NEP and so on.For one thing, rights always come with responsibilities. How many Malaysian Malays talk of the Malay responsibilities that accompany their much touted Ketuanan Melayu? It makes no sense to me to talk of rights without qualifying it with responsibilities. You want to be a Tuan? Then you must also shoulder the responsibility of being the Tuan. That's only fair and reasonable. And what might those responsibilities be? Here is a sample:1) The responsibility to maintain racial and religious harmony.2) The responsibility to maintain sustainable economic development for all3) The responsibility to pursue scientific and technological developmentand so on. But it seems to me that those who want to be Tuans have not fulfilled their responsibilities! So how to be a Tuan? I have been following Malaysian politics since the early nineties. Throughout this entire period - not even one Malaysian Malay leader raised the issue of Malay responsibilities that ought to come with Malay rights and the Ketuanan Melayu. Thats very telling of the Malaysian psyche. Its pretty damning!To talk of rights without responsibilities will only encourage people to take advantage of the situation. After all - who does not want freebies and unlimited social welfare in the form of the NEP? From tongkat to wheelchair and then finally - to the ambulance!Yes - keep Article 153 and the NEP. But balance it with Malay responsibilities. Only children have rights without responsibilities. To be a true Tuan, you also need to shoulder the Tuan's responsibility.
Best Regards
Dr Syed Alwi"
By the way, who is Dr Syed Alwi?

Suruhanjaya Siasatan Kemerosotan Sokongan kepada UMNO

Suruhanjaya ini mula dicadangkan oleh Rais Yatim dan ada pula sokongan dari Norza Zakaria. DS Najib kata "Tiada dan tidak payah ada suruhanjaya".

Pada mulanya ramai yang menyangkakan saranan Rais Yatim itu sebagai satu sindiran sahaja. Menyindir kerana banyaknya Suruhanraya yang ditubuhkan sekarang. Video clip orang mabuk (diakui sendiri oleh orang yang disiasat) pun diadakan Suruhanjaya.

Kalau pun diadakan Suruhanjaya, apakah ahli-ahli UMNO akan patuh kepada cadangan-cadangan yang akan diberikan oleh Suruhanjaya itu? Biarpun Ungku Aziz dan Tun Musa Hitam yang dicadangkan oleh Norza menjadi anggota Suruhanjaya itu. Apakah kesannya kepada ahli-ahli UMNO di kampong?

Majoriti ahli-ahli UMNO adalah dari kampong dan bukannya dari bandar besar. Berapakah jumlah ahli UMNO di KL dibandingkan dengan yang ada di kampong? Apa perlunya suruhanjaya kepada mereka? Adakah salah ahli UMNO yang berada di kampong bila PRU 12 yang lalu undi kepada BN merosot?

Ahli UMNO yang dibawah, di akar umbi, tidak pernah membuat masalah sehingga boleh menyebabkan UMNO tidak disokong oleh pengundi. Pemimpin UMNO yang buat masalah menyebabkan undi kepada BN merosot. Siapa itu pemimpin UMNO? Dari Ketua Cawangan hinggalah ke Presiden parti, itu lah pemimpin UMNO.

Ada orang suka kepada UMNO, tetapi tidak suka kepada pemimpinnya. Jarang sekali yang sukakan kepada pemimpinnya tetapi tidak suka kepada partinya.

Di peringkat kampong, kerana marahkan atau tidak sukakan Ketua Cawangan, pengundi tidak undi BN. Memang ada yang benar-benar tidak sukakan UMNO yakni yang hitam pekat hatinya kepada PAS.

Bukan salah UMNO. Salah pemimpinnya. Betulkan pemimpinnya dan akan kembali lah sokongan kepada UMNO. Bagaimana untuk betulkan pemimpin UMNO? Tahukah pemimpin itu kesalahan yang sedang dilakukannya? Ada yang buat salah tetapi tiada yang memberitahu dan kesalahan itu terus menerus diulang-ulang. Ada yang memang buta hati tidak mahu mengakui kesalahan dan masih menganggap dirinya yang paling baik dan paling sesuai untuk terus menjadi pemimpin.

Kesalahan yang paling kerap dilakukan oleh pemimpin UMNO ialah sikap aksyen, timing, berlagak, sombong dan menunjuk-nunjuk. Jadi saja Ketua Cawangan, dah mula lagak aksyen. Apatah lagi kalau sudah jadi Ketua Pemuda Negeri, negeri pun mahu dijualnya. Bukan saja yang lelaki, yang perempuan pun tiada kurangnya, baik Wanita mahupun Puteri. Bila sudah jadi pemimpin UMNO tiada lain didalam kepala, asyik fikir hendak jadi YB, Tok Empat, Pengerusi JKKK, Ahli Majlis Daerah dan paling utama dalam ajenda hendak dapat projek di sana sini dan hendak jadi kroni orang itu dan orang ini. Dapat saja projek, yang paling utama mesti ada kereta mewah dan cermin gelap. Itulah lambang status kononnya dan kalau tidak buat begitu tidak pula ikut trend macam Khairi atau Datuk Seri itu Datuk Seri ini.

Bila dah jadi YB, lobi sana lobi sini nak jawatan itu jawatan ini. Dapat jawatan, mula nak jatuhkan orang itu orang ini. Tak dapat jawatan, marah sana marah sini, raba sana raba sini.

Ada pemimpin yang negeri sendiri kalah, masih lagi tawar diri jadi Ketua itu ketua ini. Dulu kasi orang penyapu sekarang timbul pulak cerita babi.
Ada juga pemimpin yang masa menang dulu langsung tak peduli sana sini, bila dah kalah mulalah menangis tak henti-henti. Ada juga yang dulu hadhari sana hadhari sini dan bukan main lagi IT savvy, rupa-rupa lupa pula dia tu Melayu jati yang beraja di hati dan depan Raja betul tak sedar diri.

Ada juga yang sanggup jual negeri...

Kalau nak cerita pun tak habis satu hari...

Thursday, April 24, 2008

Political Secretaries 2008

Thursday April 24, 2008
Political secretaries urged to adopt people-friendly ways
PUTRAJAYA: Political secretaries of ministers should steer clear of activities that could lead to a split or quarrel among party members, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi said.
The Prime Minister said he wanted political secretaries to work as a team and be people-friendly especially with the scrapping of the parliamentary secretary post.
Since there are no parliamentary secretaries, all you political secretaries will have to do a lot of work,” he said at the swearing-in of 27 political secretaries to ministers here yesterday.
Among those sworn in are political secretaries to the prime minister Datuk Md Alwi Che Ahmad (Kok Lanas assemblyman) and Datuk Vincent Lim Kian Tick; political secretary to the finance minister Datuk Reezal Merican Naina Merican; political secretary to deputy prime minister Datuk Mohamad Fatmi Che Salleh; political secretaries to defence minister Datuk Mohd Shafei Abdullah and Benedic Lasimbang, and political secretary to Minister in the Prime Minister’s Department Tan Sri Bernard Dompok.
Also sworn in were political secretaries: Dr Shahruddin Md Salleh (International Trade and Industry Minister), Datuk Mohamed Ismail Othman (Minister in the Prime Minister’s Department Datuk Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz), Zainuddin Ismail (Foreign Minister), Hasbie Satar (Second Finance Minister), Sebastian Ting Chiew Yew (Plantation Industries and Commodities Minister), and Mohammad Khairi A. Malik (Higher Education Minister).
The others are Dr Azmi Setapa (Agriculture and Agro-based Industry Minister), Dr Richard Rapu (Natural Resources and Environment Minister), Julita Mojungki (Science, Technology and Innovation Minister), Wong Jee Yai (Transport Minister), Wong Ban Seng (Women, Family and Community Development Minister), Mohammad Safie Asnawi (Entrepreneur and Community Development Minister), Dr Zainul Fithri Datuk Osman Abdullah (Minister in the Prime Minister’s Department Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi), Datuk Mohamed Idris Abu Bakar (Works Minister), Yoo Wei How (Health Minister), Dr Junaidy Abdul Wahab (Information Minister), Datuk Yahaya Bujan (Rural and Regional Development Minister), Ong Boon See (Housing and Local Government Minister), Mohd Emil Azril Bahari Md Noor (Minister in the Prime Minister’s Department Datuk Zaid Ibrahim) and Mohd Azizan Che Omar (Youth and Sports Minister). – Bernama
That's what the PM said. What exactly are the duties, responsibilities and scope of works for political secretaries? During the 1999-2004 term, when Dato' Johari Baharom was political secretary to the then PM Tun Dr. Mahathir, political secretaries work to "extinguish the smoke before the fire even started". We always had first hand news (at times from the grapevines, even) and if need be, the "news'' will be analysed and immediate actions taken. In that way the "masters" need not worry about matters trivial and petty.
I will be in my 3rd term now and hoping that the "Kelab Setiausaha Politik" normally chaired by the Political Secretary to the PM will strive to serve and strengthen the party. We should not be in the limelight and work from behind the curtain. Esprit de corps among us must be enhanced and the exchange of views and ideas must continue at all levels. May God bless us all...

Wednesday, April 23, 2008

Ex gratia payment

Mengikut apa yang didefinasikan oleh kamus merriam-webster.com, EX GRATIA bererti "as a favour : not compelled by legal right" atau dalam bahasa mudahnya sesuatu yang dibuat tanpa sebarang tanggungan yang dikenakan oleh undang-undang atau peraturan. Sesuatu yang dibuat secara sukarela.
Bagi seorang peguam, tawaran untuk sesuatu bayaran ex gratia ini selalunya dibuat secara "tanpa prajudis" dan "without admission of any liability". Selalunya bayaran ex gratia ini dibuat didalam kes-kes kemalangan jalanraya yang mana tidak dapat dipastikan pihak manakah yang bersalah menyebabkan kemalangan itu ataupun oleh syarikat insurans kepada kes langgar lari yang tidak dapat dikenalpasti siapa yang bersalah.
Atas prinsip yang dihuraikan, bayaran yang dibuat kepada 6 orang hakim yang "teraniaya" pada 1988 itu adalah tanpa mengambilkira siapa yang bersalah dan adalah diatas dasar kasihan semata-mata. Adakah kerana kasihan atau kesian? Tun Salleh Abas secara terang-terangan menentang kerajaan BN selepas sahaja dipecat dengan bertanding atas tiket pembangkang. Pernah menjadi EXCO kerajaan Pas Terengganu. Lima hakim yang lain tidak aktif secara terang dalam politik. Apapun yang kita fikirkan, selepas tahun 1988, Malaysia menghadapi pilihanraya umum pada tahun 1990, 1995, 1999, 2004 dan 2008. Tiada pun kedengaran bahawa antara sebab kalah kerusi di sana sini adalah berpunca kepada pemecatan hakim-hakim itu. Kenapa agaknya tiba-tiba sahaja pada tahun 2008 ini terfikir dan terlintas untuk kasihan atau kesian kepada mereka?
Kalau hendak kesian, kesianlah yang betul-betul perlukan kasih dan kasihan. Kita harap jangan pula kita menjadi batu loncatan dan bahan belasahan pihak-pihak yang ada kepentingan peribadi.
Bar Council yang sepatutnya menjaga hal ehwal dan pendaftaran serta tatatertib ahli-ahli sudah menjadi kumpulan desak yang lebih lantang dari parti politik. Adakah ini gara-gara de facto minister of law pernah menjadi orang kuat Bar Council?

Friday, April 18, 2008

Judicial Appointments Commission

I read with interest the announcement made by the PM on the setting up of the Judicial Appointments Commission and the putting to rest the ghost of 1988.
The Judicial Appointments Commission to be set up will be responsible for the nomination, appointment and promotion of judges and to review the terms of service and remuneration. The announcement made was with the intention to revitalise the Judiciary. The PM was reported as saying by the NST 18th April 2008 as follows :-
"The commission, he said, would identify and recommend candidates for the judiciary to the prime minister. "While the constitutional prerogative of the prime minister to put forward names to the Yang di-Pertuan Agong will remain, the commission will help to evaluate and vet candidates in a systematic and credible manner for the prime minister, based on clearly- defined criteria."
The announcement was made at a dinner hosted by the Bar Council Malaysia and attended by "Other notable guests at the Bar Council dinner were opposition leaders, including Parti Keadilan Rakyat president Datin Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail, DAP adviser Lim Kit Siang, Pas deputy president Nasharuddin Mat Isa and its secretary-general Datuk Kamaruddin Jaffar." (as reported by NST too)
I am just wondering who would be the members of the Commission. Will the Bar Council play a dominant role? And what about the principle of conflict of interest as members of the Bar Council will be the interested party in any appointment of Judges?
In order for Judges to be appointed, they must fulfill certain criteria and requirements as laid down by the Federal Constitution. With the setting up of the Commission, a few other questions must be answered.
  1. Can the Commission ensure that the Judges appointed using this new process be free of corruption and other malpractices?
  2. Will there be any quota according to the racial composition of the country?
  3. Will appointment be made purely based on merits?
  4. Will the Commission make recommendations for appointment from amongst the practising lawyers only or will it be responsible for all appointments including from the Government service and non-practising lawyers as in the case of law lecturers etc.
  5. What will happen if in the event the Prime Minister did not follow the recommendation of the Commission but instead named a person of his own choice in accordance with the provision of the Federal Constitution as it stand unamended?
  6. Or, will the Constitution be amended to compel the Prime Minister to accept in toto the recommendation made by the Commission?
  7. Can the Commission ensure the elimination or the absence of the element of lobbying for the Judgeship?

Why did the PM made the announcement at a function hosted by the Bar Council attended by Opposition leaders and not at a function organised by the Government attended by Government leaders? Was it to please the Opposition since Zaid Ibrahim the de facto Law Minister was talking about it since his appointment as a minister?

If the Lingam case was the reason for such a move, why not wait for the Royal Commission hearing the inquiry publish it's findings and recommendation?

Why was Zaid so adamant about wanting to apologise to Tun Salleh Abas and the other 6 Judges of the 1988 episode? After 20 years had passed and we have seen 5 General Elections carried out by the country, was that the one and only reason the Judiciary being not independent? We are actually talking about personalities here. Commission upon Commission can be set up, individuals will remain individuals. One can be pious and learned before being appointed a judge and can change to become a crook later.

Let's separate the issue.

The appointment of Judges have nothing to do with the episode of 1988 and the Bar Council consist of not more than 13,000 members as compared to the 23 million other citizen of Malaysia.

Let us look at the 23 millions rather than the 13,000. Why didn't the PM made the announcement after the Cabinet meeting with the presence of all the Cabinet Ministers? Isn't that the normal practice? Did the PM try to please the detractors?

There are many lawyers and legally qualified persons in the Cabinet. Naming a few, includes Rais Yatim, Syed Hamid Albar, Hishammuddin and Azalina. Did the PM listened to Zaid alone?

I wonder too whether any studies have been made of the position and the system of appointment of Judges in other Commonwealth countries. Have we looked at Singapore, India, Pakistan for that matter?

Talking about the doctrine of Separation of Powers, what is wrong with the system that we practise in Malaysia?

The appointment of Judges is a crucial matter and Judges who sit to hear cases involving the well being of the country must be properly chosen. In matters of administrative and constitutional laws, we need Judges who will put the country first and not the matter of freedom and human rights above the nation.

Tuesday, April 15, 2008

Political Secretary

Under the Federal Constitution Article 160..

"Member of the administration" means,
in relation to the Federation, a person holding office as Minister, Deputy Minister, Parliamentary Secretary or Political Secretary and,
in relation to a State, a person holding a corresponding office in the State or holding office as member (other than an official member) of the Executive Council.

What are the duties of a Political Secretary vis-a-vis as a Member of the Administration?

The position of the Political Secretary as stated in the Federal Constitution is very clear. At the Federal level, Political Secretaries are appointed by the Prime Minister; and at the State level, by the Chief Minister.

Nevertheless by the nature of its calling, Political Secretaries are often regarded as a political post. In fact, most of the Government Departments do not recognise letters from Political Secretaries as from one arm of the government to another.

Hierarchy wise, Political Secretaries must be respected or be given cognisance as an institution clustered together with Ministers, Deputy Ministers and Parliamentary Secretaries at the Federal level and at the State level, they are after the EXCO members.

The duties of a political secretary may differ from each other depending on the Ministry or State they are serving. It depend on the Minister or Chief Minister and the area of expertise of a political secretary. Whatever maybe the duties assigned to a political secretary, the main function must be to ensure that the country remain stable especially politically. They must remain behind the curtain and must always provide a firsthand information and updates to their political superiors.

Failure of the political secretary to provide information and updates will be fatal especially to the Ministers. They must not overshadow the Ministers nor must they be in confrontation with the Ministers.

In a way, Political Secretaries form a very important part of the day-to-day running of the Ministry or State. Naturally, their position must be respected in accordance with the recognisance as provided by the Constitution.

Singapore's report on Pak Lah

Singapore Straits Times report....

April 14, 2008
M'sia's PM refuses to quit, says he will contest his party's leadership


KUALA LUMPUR - MALAYSIA'S PREMIER Abdullah Ahmad Badawi says he will not resign and will seek re-election as his party's leader in December.
Prime Minister Abdullah Ahmad Badawi told reporters on Monday there is no reason for him not to contest the post of the president of the ruling United Malays National Organisation (Umno) party.
The party will hold its annual general assembly and elections for office bearers in December.
Mr Abdullah indicated to the party last week that he will hand power eventually to his deputy, Mr Najib Razak.
But Mr Abdullah said on Monday that he will discuss the succession plans only after December.
The comments indicate that Mr Abdullah is willing to defy critics in the party who want him to resign soon.
Earlier, reports of a growing revolt within Umno following last month's poll disaster has fed speculation that Mr Abdullah Badawi may be forced to throw in the towel sooner rather than later.
Some Umno leaders have told him to immediately unveil a succession plan, ignoring his protestations that he would not leave without a fight.
The chorus of calls for his resignation suggested he would not remain as PM for more than a few months, one Western diplomat said.
'If he goes, he goes early,' said Dr James Chin, a political scientist at Monash University's Malaysia campus.
'I suspect he will go this year. Everywhere he goes, the delegates are telling him to reconsider his position and prepare for a smooth transition of power.'
For the first time in 40 years, the opposition denied Mr Abdullah's ruling Barisan Nasional (BN) coalition a two thirds parliamentary majority and seized control of five states in the election, spelling trouble for his future leadership.
There are many reasons why many within and outside Umno are reluctant to wait a few more months.
A protracted leadership tussle and a deep split in Umno - the bulwark of the coalition - would heighten Malaysia's political risks, hamper policy-making and further delay moves to reform the fuel subsidy system that is draining national finances.
The main stock index has fallen by nearly 5 per cent since the March 8 polls, with the nation's largest listed firm, Sime Darby losing nearly 20 per cent, on political worries.
Following the election, Mr Abdullah has been snubbed twice by the country's largely ceremonial Malay sultans. His slimmer, new-look cabinet has yet to make any impact and his popularity rating has slumped to a record low.
The US$200 billion (S$272 billion) economy, South-east Asia's third largest, is starting to cool following a fallout from the US slowdown while rising food prices could spark widespread anger.
'From the policy front, it is also doubtful that the government can remove the food and energy subsidies as originally envisioned,' HSBC said in a report released late last month.
'It is likely that the government's finances will slip further as it runs bigger deficits to maintain the economic expansion.'
RED CARPET
Another push-factor for Mr Abdullah, 68, is opposition leader Anwar Ibrahim.
Mr Anwar's political comeback could pose a big headache for the PM and his coalition, already facing a more independent-minded parliament and closer scrutiny by the country's constitutional monarch.
From April 15, Mr Anwar will be allowed to run for office again when a five-year ban, imposed following an earlier conviction for corruption, expires.
Mr Anwar, 60, said last week he would not immediately run in a by-election but would help strengthen the opposition People's Alliance, which snared 82 parliamentary seats and controls five of Malaysia's 13 states.
Some Umno grassroots' leaders have warned that Umno must take Datuk Seri Anwar's challenge seriously. It would need just 30 Barisan MPs to defect and cause the government to fall.
'Umno and Barisan Nasional are now deemed to be quite irrelevant, so I would certainly appeal to them to join the People's Alliance,' a confident Mr Anwar said after meeting his Parti Keadilan's lawmakers at the weekend. The hotel where the event was held rolled out a red carpet to welcome him.
The loudest calls for Mr Abdullah's ouster have come from his outspoken predecessor, Dr Mahathir Mohamad. The 82-year-old, still widely respected in Umno, said Mr Abdullah should immediately quit or face a challenge for Umno's presidency in December.
By tradition, the Umno leader is the prime minister.
Trade Minister Muhyiddin Yassin, 61, - the No. 3 in Umno - has also emerged as a critic of Mr Abdullah.
'I think the grassroots are boiling with utter dissatisfaction. If changes don't happen in Umno, many adverse things will surface,' he said in an interview published by the Umno-controlled Mingguan Malaysia newspaper at the weekend.
Mr Abdullah has publicly endorsed his deputy, Mr Razak, as his successor, in a bid to prepare for his eventual exit and to keep the DPM as his running mate in the December party elections, if he is still around by then.
He has so far kept his cards close to his chest on the timing of his eventual departure. 'There are certain things that I like to do now. I cannot leave at a time when the party is in this condition.' - REUTERS, AP

Can Pak Lah proof them wrong?

Monday, April 14, 2008

Leave Politics to Politicians. Civil Service to Civil Servants?

Leave politics to politicians, civil servants told
By SIM LEOI LEOI

PUTRAJAYA: Civil servants should “let politics be handled by politicians” and concentrate on carrying out their administrative duties and responsibilities.
Prime Minister Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi said he did not want to hear complaints, particularly about staff at the Finance Ministry, that a project could not go on as planned because the matter was “stuck at the Treasury.”
“The Treasury should not act as a hindrance to the implementation of projects under the Ninth Malaysia Plan. In the last four years, we have planned many projects but there was not enough implementation. The mid-term review is currently going on.
“So, within these last few years under the 9MP, we have to further enhance our implementation. The Treasury is the main agency involved because many other ministries refer to it for vital decisions.
“I don’t want these projects to get stuck at the Treasury and for it to become the cause of delay,” he said in his speech at the ministry’s monthly assembly here Monday.
Abdullah, who is also the First Finance Minister, urged the ministry staff to continue re-training themselves and told them that they should not think of human capital development as only relevant to those entering universities.

Likewise Pak Lah should say "Leave the Civil Service To Civil Servants" to all politicians.


Kalau Babi Katakan Babi (Part 2)


Keliru kita dibuatnya. Khalid Ibrahim kata projek ladang babi itu dirancang dan diluluskan semasa Khir Toyo masih MB Selangor. Khalid kata ladang babi moden itu bagus dan mendapat sokongan oleh PAS/DAP dan bloggers. Ali Rustam yang kutuk projek itu melalui blognya dibelasah habis-habisan oleh bloggers lain yang memberikan komen. Ali Rustam nampaknya tak ada "acumen" untuk jadi pembangkang. Hujjah dia senang dipatahkan oleh lawan.

Kalau ladang babi itu baik untuk mengawal pencemaran dan sebagainya, kenapa Khir Toyo nafikan yang perancangan dan kajian impact nya telah dibuat pada zaman beliau. Sepatutnya Khir Toyo mesti tampil mengakui yang projek itu adalah hasil buah fikirannya dan mendedahkan yang Selangor di bawah Khalid Ibrahim sekarang ini tidak boleh claim credit terhadap projek itu.

Khir Toyo salah perkiraan kerana tidak mengaku memulakan projek itu. Mungkin dia fikir projek itu tak baik dan haram?
Atau mungkinkah ada udang di sebalik batu seperti yang dikatakan dalam blog berikut:-
http://n32.blogspot.com/2008/04/babi-yang-sebenar-dalam-perjalanan-ke.html

Kalau lah sungguh bagai dikata dan dicerita
Kalau babi katakan babi...

Timbalan Menteri Besar atau Timbalan Kepada Menteri Besar?

Undang-Undang Tubuh Kerajaan Pahang atau "The Laws of the Constitution of Pahang" adalah tertakluk kepada Perlembagaan Persekutuan atau "The Federal Constitution".

Perkataan Constitution membawa erti seperti berikut melalui carian dalam laman :http://www.merriam-webster.com/dictionary/constitution-
1: an established law or custom : ordinance
2 a: the physical makeup of the individual especially with respect to the health, strength, and appearance of the body
b: the structure, composition, physical makeup, or nature of something
3: the act of establishing, making, or setting up
4: the mode in which a state or society is organized; especially : the manner in which sovereign power is distributed
5 a: the basic principles and laws of a nation, state, or social group that determine the powers and duties of the government and guarantee certain rights to the people in it
b: a written instrument embodying the rules of a political or social organization

Definasi "the basic principles and laws of a nation, state, or social group that determine the powers and duties of the government and guarantee certain rights to the people in it" adalah yang paling tepat untuk dijadikan rujukan dan panduan.

Bahagian II (Bab I - Pemerintahan) dalam Undang-Undang Tubuh Kerajaan Pahang dengan jelas menyatakan inter alia seperti berikut :-
  • Kuasa pemerintahan Negeri adalah terletak kepada Raja Pemerintah tetapi tugas-tugas pemerintahan dilaksanakan oleh pihak berkuasa yang lain
  • Raja Pemerintah melantik Menteri Besar (MB) yang mesti berbangsa Melayu dan berugama Islam
  • Raja Pemerintah menubuhkan Majlis Mesyuarat Kerajaan (MMK) setelah melantik Menteri Besar dan atas nasihat Menteri Besar itu melantik Ahli-Ahli MMK yang mesti menjadi Ahli Dewan Negeri
  • Ahli MMK mesti tidak lebih daripada 10 orang dan tidak kurang daripada 4 orang dan korum bagi MMK adalah 4 orang tidak termasuk ahli yang mengetuakan mesyuarat itu.

Undang-Undang Tubuh tidak menyebut mengenai jawatan Timbalan Menteri Besar. Begitu juga dengan Perlembagaan Persekutuan. Tiada disebut mengenai jawatan Timbalan Perdana Menteri.

Pahang biasanya melantik Timbalan Kepada Menteri Besar dan bukannya Timbalan Menteri Besar.

Bagi penggal 2008 ini Timbalan Kepada Menteri Besar tidak dilantik dan Ahli MMK hanya seramai 8 orang sahaja.

Sekarang ini timbul pula gesaan dari beberapa pihak meminta supaya jawatan Timbalan Menteri Besar Pahang diwujudkan semula atas alasan untuk membantu tugas-tugas serta tanggungjawab Menteri Besar dan menjadi Wakil kepada Menteri Besar untuk menarik pelaburan asing ke Negeri Pahang.

Alasan-alasan yang diberikan untuk mengadakan jawatan Timbalan Menteri Besar itu adalah tidak kukuh kerana kesemua Ahli MMK adalah bertanggungjawab untuk membantu dan menjadi Wakil kepada Menteri Besar dalam semua aspek dan tugas.

Sejarah telah menunjukkan bahawa belum ada Timbalan Menteri Besar Pahang yang menjadi Menteri Besar. Eloklah terus dikekalkan keadaan sekarang iaitu tanpa ada Timbalan Menteri Besar dan mematuhi peruntukan-peruntukan Undang-Undang Tubuh Kerajaan Pahang.

Friday, April 11, 2008

Sang Kelembai Moden

(Zaharin: ‘I will still criticise Pak Lah if I have proof of misdeeds’)

Dulu semasa kecil selalu kita mendengar cerita Sang Kelembai. Cerita dongeng dan rekaan semata-mata untuk melelapkan mata. Paling takut kalau disumpah Sang Kelembai.

Semalam 10hb April 2008 suratkhabar The Star melaporkan Sang Kelembai cium tangan Abdullah Hj Ahmad (Sang Kelembai kata dalam IC tiada Badawi. Bila masa dia tengok IC PM) PM Malaysia. Tidak dapat diketahui samada Sang Kelembai terkena sumpahan Pak Lah atau Pak Lah yang kena sumpahan Sang Kelembai. Bak kata P. Ramlee "Kita tengok siapa yang kena...."

Bagi yang kenal Sang Kelembai, beliau seorang yang "colourful" dan bab bela kawan Sang Kelembai lah yang hebat. Bab hentam kawan pun beliau hebat. Sang Kelembai kata dia kenal Pak Lah sejak zaman belia lagi tapi hentam tetap hentam. Adakah Sang Kelembai pejuang UMNO tulen? Berapa ramaikah ahli UMNO yang seberani Sang Kelembai? Tegur depan-depan, maki hamun depan-depan dan tidak menjadi "rumah siap pahat berbunyi"? Sang Kelembai sudah lama bangkitkan perkara yang sekarang ini baru disedari oleh orang UMNO. Bak kata Sang Kelembai..."Orang UMNO kena fikir ayam boleh bertelur lagi tidak dan telur boleh tidak menetas menjadi ayam dari memikirkan antara ayam dengan telur siapa keluar dulu".


Ini jawapan Sang Kelambai bila ditanya kenapa dia cium dan peluk Pak Lah...

"Sang Kelembai: Ramai buat tafsiran mengikut andaian diri mereka bila Sang Kelembai bersalam, mencium tangan, berpeluk dan memohon maaf dengan Abdullah Hj Ahmad, jika bersalam, mencium tangan dan berpeluk menjadi salah atau haram dalam konteks Islam, Sang Kelembai kena cari agama lain yang boleh menghalalkannya. Lagi pun Abdullah Hj Ahmad itu berkawan dengan Sang Kelembai dalam zaman belia lagi. Dan jika ada orang bertanya, apa yang di mohon maaf, walau pun tidak ada siapa pula yang bertanya, yang dimohonkan maaf itu apa? Jawapan nya mungkin Sang Kelembai antara penyumbang kekalahan UMNO/Barisan Nasional. Ini memberi pengertian walau pun yang bersalah itu Abdullah Hj Ahmad kerana menyingkirkan Sang Kelembai dalam UMNO, biarlah Sang Kelembai umpama menikam tanpa pisau kepada Abdullah Hj Ahmad tetapi dengan tiba-tiba darah sahaja yang kelihatan.
Kenapa tidak di ambil iktibar macam mana Yasser Arafat bila bertemu Yizhak Rabin walau mereka bermusuh tetapi tetap berpeluk dan bercium pipi bila berjumpa atau memulakan mesyuarat, adakah Yasser Arafat berhenti melawan dan serangan atau menggadaikan Palestine kepada Israel?
Bagaimana pun Sang Kelembai tetap berterima kasih kepada SMS, email, dan blog-blog yang menulis peristiwa itu, dan pesanan suara yang mana sesungguhnya menghiburkan. Nasihat Sang Kelembai, berhentilah kita orang-orang Melayu membincangkan perkara yang konvensional seperti dari memikirkan siapa dulu yang keluar, ayam atau telur? Bukankah lebih baik kita berfikir nilai tambah secara kontemporari, ia itu memikirkan boleh tidak ayam terus mengeluarkan telur dan telor boleh tidak menetaskan anak ayam lagi.
Begitu juga kepada ahli-ahli UMNO di seluruh negara, janganlah salahkan sesiapa sebaliknya salahkan diri sendiri, dan jangan garang tak bertempat khas nak ditujukan Abdullah Hj Ahmad yang sudah seperti "orang tiga serender" kata orang kampung. Buat macam Sang Kelembai melawan semasa “Saya Perdana Menteri” yang punya 2/3 Majoriti dalam Parlimen dan terlalu kuat dalam masa semua orang mempertahankannya dan berebut-rebut hendak mencium tangannya. Tetapi hari ini Sang Kelembai tengok lagak orang UMNO macam kura-kura, bila pokok kelapa sudah condong semua nak panjat. Mana maruahnya!!!."


Kepada Sang Kelembai kita berharap jangan lah bertukar menjadi orang lain. Kalau dia berkata kepada The Star dia akan terus "criticise Pak Lah kalau ada proof of misdeeds", Small Talk akan juga pantau Sang Kelembai. Betul ke dia dibayar RM10 selepas PRU 12 untuk cium tangan Pak Lah dan RM 1 juta sebelum PRU 12.....hahaha. Sang Kelembai baik cakap betul-betul...kita tengok siapa yang kena.....

Thursday, April 10, 2008

The most contemptible of politicians & individuals.

Tun Dr. Mahathir wrote to Karpal Singh...

3 April 2008,
YB Mr Karpal Singh
Member of Parliament, Bukit Gelugor


Yang berhormat

Thank you for your letter.
You and my other detractors will never believe me whatever I may say. You are moved by pure hatred and I cannot respond to people who can never accept reality.
My conscience is clear. I have done what was my duty and I owe nobody any apology. I am sure you will make use of this letter to dirty my name further. That is your right. I think you are the most contemptible of politicians and individuals.
Dr Mahathir bin Mohamad


Many years ago there was one Kiai Mahaguru (don't really remember his full name) who lived in Selayang, Selangor. He was so mad with Karpal Singh and was telling everbody that he would slap Karpal Singh. Can't really remember whether the Kiai did manage to do so?

Kalau BABI katakan BABI !!!


Kalau Babi katakan Babi. Jangan pulak sebut KHINZIR !!!
RM 100 juta untuk buat kandang babi moden?
Belum pun sempat 100 hari memerintah, PKR/PAS/DAP sudah hadiahkan Selangor dengan anak-anak babi dan nangoi...

It's NOT a big deal !!!

Pahang Umno secretary's resignation makes it easy for Adnan

KUANTAN, Wed: 9th April 2008 (NST Online edition which differ from NST Newspaper 10th April, 2008 Thursday)

Pahang Menteri Besar Datuk Seri Adnan Yaakob has described Datuk Ahmad Tajuddin Sulaiman’s resignation as Pahang Umno liaison secretary as the right choice to make.

"Indirectly, he has made my job easier as I don't have to sack him," he said in response to the resignation made on Monday.The Pahang Umno liaison chief also said that Ahmad Tajuddin was a gentleman as he made the decision to quit when he felt that he could no longer work for the party and its leadership. "It's not a big deal. Even the United Nations and Umno secretary-generals have to resign (when the time comes)," he said in jest. Asked who will replace Ahmad Tajuddin, Adnan said he had yet to decide although many candidates had offered themselves.
“I am in no hurry to fill the post as the state liaison committee has a dedicated executive secretary doing most of the job. Adnan said Ahmad Tajuddin's resignation would not affect Pahang Umno unity. "If he claimed that he received 1,800 SMS texts supporting him, I also receive 6,800 SMS texts from those who support me, including village heads," he said. Ahmad Tajuddin tendered his resignation after reiterating his call to supreme council members to resign over Umno's poor performance in the general election. The Paya Besar Umno divisional chief caused a furore among Umno leaders last Friday when he called for the mass resignation of Umno supreme council members. He claimed the move was appropriate as the party president should not be allowed to take complete responsibility for the party's poor performance. Adnan who is also a supreme council member said he would not resign as the call made by Ahmad Tajuddin was on his personal capacity. "The most important thing now is for us to listen to the people's grouses and help solve their problems," said Adnan who had visited eight of the 14 constituencies in Pahang to compile the people's complaints.

Jadual lawatan Turun Padang MB Pahang ke Bahagian-Bahagian UMNO seluruh Pahang berjumpa dengan AJK Bahagian, Pemuda, Wanita dan Puteri; Ketua, Naib Ketua, SU, Bendahari & Ketua Penerangan Cawangan serta Ketua & Naib Ketua Pemuda, Wanita & Puteri peringkat cawangan:-

  • 28hb Mac 2008 Bentong (3.00 pm)

  • 29hb Mac 2008 Raub (10.00 am) & Lipis (3.00 pm)

  • 30hb Mac 2008 Cameron Highlands (10.00 am) & Jerantut (3.00 pm)

  • 4hb April 2008 Kuala Krau (3.00 pm)

  • 5hb April 2008 Temerloh (10.00 am) & Bera (3.00pm)

  • 12hb April 2008 Kuantan (3.00 pm)

  • 13hb April 2008 Indera Mahkota (10.00 am) & Maran (3.00 pm)

  • 19hb April 2008 Rompin (10.00 am) & Pekan (3.00 pm)

Dalam semua sessi perjumpaan yang telah dibuat, ahli UMNO yang hadir melalui dialog dengan MB Pahang telah mengemukakan semua masalah dan isu yang berkaitan dengan Bahagian masing-masing.
Secara keseluruhannya Pahang masih tiada masalah besar dan "It's not a big deal" itu adalah tepat sekali. Pahang tetap makmur...

Wednesday, April 9, 2008

Cari yang baru, maybe?

Terdapat banyak berita yang disiarkan melalui Media Cetak yang menarik perhatian kebelakangan ini.

Di Selangor cerita kandang Babi. Di Pahang cerita Tajuddin Sulaiman letak jawatan SU Badan Perhubungan UMNO Negeri dan juga cubaan bunuh diri di Genting (terselamat sebab jatuh atas jaring). Di Kedah pasal nombor plet kereta rasmi MB dan tertembak anak sendiri disangka pencuri. Khir Toyo khabarnya nak pergi Umrah dan Ali Rastam pula nak jawatan Naib Presiden UMNO lagi. Rafidah pula nak namakan siapa bakal pengganti dia (Wanita UMNO ni dia punya ke?). Gani Patail kata kes terhadap Dr. Mahathir tak ada bukti. Adnan Yaakob nak jawatan dilantik saja dan tak nak rebut-rebut.
Ali Rastam dan Rafidah menarik perhatian kerana jawatan mereka dalam UMNO.
Ali Rastam selaku Naib Presiden ditugaskan untuk melatih dan membina semangat ahli-ahli. Dari keputusan PRU 12 nampaknya beliau gagal. Jati Diri dan semangat juang ahli UMNO tidak kental. Pengambilan ahli baru juga gagal kerana masih ramai lagi generasi muda yang tidak mengundi BN pada PRU 12 yang lalu.
Rafidah pula gagal memimpin Wanita dengan baik. Semasa PRU 12 yang lalu Wanita Umno gagal memujuk anak-anak muda untuk mengundi BN. Tabi'i keibuan dan kelembutan wanita tidak lagi dapat memujuk dan mendorong generasi muda untuk menyokong BN. Malah Wanita UMNO menganggap Puteri & Pemuda UMNO sebagai saingan mereka. Laporan K10 yang mereka kuasai jangan diharap lah untuk dikongsi oleh lain-lain sayap dalam UMNO. Pada Wanita laporan itu hanya untuk Ketua mereka yakni Rafidah. Sedih sekali bila wanita/perempuan yang sudah melebihi umur Puteri tidak diiktiraf sebagai Wanita.

Masih kah UMNO memerlukan mereka? Cari yang baru, maybe?

Tuesday, April 8, 2008

Sang Kelembai dah balik


Sang Kelembai a.k.a Zaharin Yassin sudah kembali bersama Pak Lah. Bila kita boleh jumpa Bro?

Pahang Owing RM37 million to a Logging Company?

NST page 21 Tuesday, April 8, 2008
Contempt of court action against Pahang Government for not paying RM37m compensation
By Shahrum Sayuthi 08 April, 2008
A logging company is contemplating a contempt of court action against the Pahang government for failure to pay compensation amounting to over RM37 million. Seruan Gemilang Makmur Sdn Bhd was awarded the amount by the High Court here last year. The State Government, through the Forestry Department, was found to have acted illegally by the court when it refused to renew a logging licence for the company in 2000. The licence was for the company to continue its logging activities at a 10,000ha concession area in Mukim Bebar, Pekan. The deadline for the payment of the compensation was on Sunday. Lawyer Mohd Iqbal Hamdy Mohd Rusdi, who represented the company, said it has no other recourse but to file a contempt of court action. He claimed that the State Government had willfully ignored the court order. "Even though we believe there is no precedent of a State Government refusing to abide by a court order, we will proceed with the case as we simply can't let them get away with it," he said. "It would be for the court to decide what to do.” Mohd Iqbal said the State Government had filed an appeal in February to the Court of Appeal but was rejected as it was done out of time. "We were told that they (the State Government) had also submitted further appeal to the Federal Court, but so far we have not heard anything official about it. As far as we are concerned, there is no stay of execution of the court order." Also present at the Press conference yesterday was the company director Syed Ali Badarudin Syed Osman. Menteri Besar Datuk Seri Adnan Yaakob, when asked for comment, confirmed that the State Government had filed an appeal to the Federal Court. "It is now being handled by the State Legal Adviser and by right I cannot comment as the case is still subject to the appeal process," he said.

Whilst admitting that there is no precedent, the lawyer is letting the Court to decide on what to do? Does he know that you have to plead and pray for the Court to give the necessary Orders? If you plead for contempt of Court then the ancillary order by the Court shall be that the Pahang Government will be sentenced to jail or a fine be imposed. Who shall then go to jail? The Head of State? Legally defined the Head of State is the Sultan. The Executive head of the Government is the Chief Minister and the Legislative Head is the Speaker.
In the first place, why must the matter be made known to the reporter when the matter was not even filed in Court yet? Legal action tainted with political motives maybe?

NEWS vs STORIES

Hari ini 8hb April 2008 genap satu bulan keputusan PRU 12 diketahui.

Selepas PRU 12, sekarang ini tumpuan kepada satu lagi PRU (Pilihanraya UMNO).

Sana sini sudah mula desas desus dia tu nak jadi Ketua sana Ketua sini. Yang kalah PRU 12 dulu pun sibuk juga menawarkan diri. Masing-masing ada formula boleh pulihkan parti. Masing-masing kata dia lah yang handal dan dapat sokongan sana sini. Khir Toyo yang hadiahkan pegawai kerajaan dengan PENYAPU pun hendak tawarkan diri.

Tak kurang juga yang awal-awal lagi kata tak mahu tawarkan diri tetapi kalau dapat sokongan akar umbi boleh juga.

Senario dikalangan orang-orang Cina & India lain sikit dari Melayu. Selepas saja PRU 12, Samy Vellu terus terima Subramaniam balik dan dengar khabarnya dah bincang dengan Kayveas cari jalan macam mana nak selesaikan masalah kaum India. Malah Samy Vellu telah mula memperjuangkan ketua-ketua Hindraf yang ditahan ISA. Entah apalah yang dirancang oleh Ong Kar Ting dengan Koh Tsu Koon dan Lim Keng Yaik untuk selesaikan masalah kaum Cina kita tidak tahu.

Orang Melayu masih lagi salahkan orang ini dan orang itu. Suratkhabar arus perdana sediakan sekurang-kurangnya 4 muka surat khas untuk laporkan politik UMNO. Menariknya ada satu ruangan khas di Utusan Malaysia 8hb April 2008 bertajuk "Perkembangan UMNO Pahang" seperti yang dilaporkan...

Perkembangan UMNO Pahang * Ahmad Tajuddin letak jawatan
KUANTAN 7 April – Hubungan Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Pahang, Datuk Seri Adnan Yaakob dengan setiausaha perhubungan parti itu semakin tegang apabila Datuk Ahmad Tajuddin Sulaiman bertegas untuk meletakkan jawatannya itu berkuat kuasa esok.
Ahmad Tajuddin yang juga Ketua UMNO Bahagian Paya Besar berkata, surat peletakan jawatannya sebagai Setiausaha Badan Perhubungan UMNO negeri itu akan dihantar melalui pos.
‘‘Saya sendiri akan menelefon Menteri Besar bahawa saya meletakkan jawatan sebagai Setiausaha Badan Perhubungan UMNO negeri dan surat peletakan jawatan akan diposkan esok,” katanya ketika dihubungi Utusan Malaysia di sini hari ini.
Jumaat lalu, Ahmad Tajuddin meminta semua Ahli Majlis Tertinggi (MT) UMNO melepaskan jawatan bagi memberi laluan kepada Mesyuarat Agung Luar Biasa (EGM) diadakan untuk perwakilan memilih anggota MT yang baru ekoran prestasi buruk Barisan Nasional (BN) dalam pilihan raya umum lalu.
Berikutan kenyataan itu, pada hari yang sama, Ahmad Tajuddin memberitahu, beliau dihubungi Adnan yang mahu memecatnya daripada jawatan tersebut.
Bagaimanapun, sehingga semalam, tiada surat pemecatan dikeluarkan oleh Badan Perhubungan UMNO negeri.
Selepas Majlis Mengangkat Sumpah Ahli-ahli Dewan Undangan Negeri (DUN) di Wisma Pahang di sini hari ini, Adnan mengumumkan bahawa tiada tindakan diambil terhadap Ahmad Tajuddin berikutan kenyataannya itu.
Ini kerana, kata Adnan, kenyataannya itu bersifat peribadi dan bukan mewakili UMNO negeri.
Ahmad Tajuddin menegaskan, walaupun Adnan mengumumkan tiada sebarang tindakan diambil, beliau tetap mempertahankan dakwaannya bahawa Menteri Besar itu telah memecatnya menerusi perbualan telefon pada Jumaat lalu.
‘‘Terlajak perahu boleh diundur, tetapi terlajak kata, tidak ada guna lagi. Saya berpegang kepada cakap beliau (Adnan) pada Jumaat lalu,” tegasnya.
Ditanya sama ada beliau akan bertemu dengan Adnan berhubung peletakan jawatannya, katanya: ‘‘Itu tidak perlu, Cukup sekadar poskan sahaja surat peletakan jawatan’'.

Kenapa ghairah sangat Utusan Malaysia menyiarkan berita-berita yang sepatutnya tidak menjadi berita langsung. Adakah pemberita sekarang pentingkan NEWS ataupun STORY?

Tentunya mereka tahu apa beza antara NEWS dengan STORY. Between reporting NEWS and Telling Stories. Utusan Malaysia adalah NEWSpaper dan bukannya StoryTeller. Story boleh direka dan diolah untuk menarik perhatian. Eloklah terus dilaporkan NEWS dan bukannya telling STORIES...

Sunday, April 6, 2008

Lawatan Turun Padang MB Pahang

MB Pahang telah mula bergerak ke seluruh pelusok Negeri untuk berjumpa semua ahli UMNO peringkat akar umbi.
Beliau telah bermula dengan Bahagian Bentong pada 28hb Mac 2008, diikuti dengan Raub, Lipis, Cameron Highlands, Jerantut, Kuala Krau, Temerloh dan yang terkini Bera.
Semua peringkat pimpinan telah dijemput dan diminta untuk meluah apa juga yang terpendam di hati ahli.
Rata-rata ahli di peringkat akar umbi merasa sedih diatas prestasi UMNO di PRU 12 yang lalu dan berjanji untuk terus berjuang meletakkan UMNO di tahap gemilang selama ini.
Inisiatif MB Pahang adalah yang terbaik yang dilakukan oleh pemimpin UMNO dan mesti diberi ucapan tahniah.
UMNO mesti kembali ke akar umbi dan mesti hentikan perebutan jawatan. Baiki parti dahulu dan jangan asyik berebut jawatan....

Tahniah YAB MB Pahang...